fbpx
Boka tid

Allmäntandvård

Välkommen till oss på Tandkliniken i Norr. Vi erbjuder dig som patient hos oss all form av allmän tandvård och det mesta inom specialisttandvård.

Undersökning

När du kommer för undersökning börjar vi med att fråga om ditt allmänna hälsotillstånd. Detta för att sjukdomar och mediciner kan påverka tänder och munhälsa och det är viktigt för oss att veta inför vissa behandlingar. Inför ditt besök kan du själv fylla i hälsodeklarationen via mina sidor. Tandläkaren undersöker dina tänder, omgivande käkben, munslemhinnor, bett, käkmuskler och käkleder. Oftast tas röntgenbilder och ibland även foton. Tillsammans med tandläkaren görs en bedömning av vad som behöver åtgärdas. Vid behov bokar vi in nya tider. Om du önskar så kallar vi dig regelbundet för undersökning.

Akut tandvård

Om du får akuta besvär från dina tänder, kontakta oss så försöker vi hjälpa dig så fort som möjligt. När du kommer akut börjar vi med att gå igenom dina besvär. Vi undersöker och vid behov tas röntgen. När vi har utrett vad besvären beror på ger vi förslag på behandling. Vissa behandlingar kan påbörjas direkt vid det akuta besöket. Andra behandlingar behöver vi boka ny tid för. Här kan du läsa mer om akut tandvård

Tandblekning

Vi framställer individuella blekskenor på kliniken och med hjälp av dessa bleker du tänderna själv hemma. Innan tandblekning kan genomföras behöver vi göra en fullständig undersökning och eventuell behandling av dina tänder. Resultatet blir att du får vitare tänder.

LÄs mer om tandblekning

Käkleds- och muskelbesvär

Det är vanligt att pressa eller gnissla tänder. Det kan bland annat leda till spänningshuvudvärk. Om du upplever besvär från käkleder eller käkmuskulatur berätta det vid ditt besök hos oss. Du kan vara i behov av en bettskena.

Ersättning av saknade tänder

Det finns flera olika möjligheter för att ersätta saknade tänder. Antingen med avtagbar ersättning (hel eller delproteser) eller fastsittande ersättning (implantat eller bro).

SKRIV IN DIG HOS OSS IDAG

Passa på att bli kund hos oss. Vi har än så länge gott om tider och du kan fritt välja när du vill ha ditt första besök hos oss.

Skriv in dig här
logo