fbpx

Allmäntandvård

Välkommen till oss på Tandkliniken i Norr. Vi erbjuder dig som patient hos oss all form av allmän tandvård och det mesta inom specialisttandvård.

Undersökning

När du kommer för undersökning börjar vi med att fråga om ditt allmänna hälsotillstånd. Detta för att sjukdomar och mediciner kan påverka tänder och munhälsa och det är viktigt för oss att veta inför vissa behandlingar. Inför ditt besök kan du själv fylla i hälsodeklarationen via mina sidor. Tandläkaren undersöker dina tänder, omgivande ben, munslemhinnor, bett, käkmuskler och käkleder. Oftast tas röntgenbilder och ibland även foton. Vi går sedan tillsammans igenom vad som behöver göras och hur mycket behandlingen kommer att kosta. Vid behov bokar vi in nya tider. Om du önskar så kallar vi dig regelbundet för undersökning.

Akut tandvård

Om du får akuta besvär från dina tänder, kontakta oss så försöker vi hjälpa dig så fort som möjligt. När du kommer akut börjar vi med att gå igenom dina besvär. Vi undersöker och vid behov tas röntgen. När vi har utrett vad besvären beror på ger vi förslag på behandling. Vissa behandlingar kan påbörjas direkt vid det akuta besöket. Andra behandlingar behöver vi boka ny tid för. Här kan du läsa mer om akut tandvård

Tandblekning

Vi framställer individuella blekskenor på kliniken och sedan bleker du tänderna hemma själv. Innan tandblekning kan genomföras behöver vi göra en fullständig undersökning och ev behandling av dina tänder.

Ersättning av saknade tänder

Ersättning av saknade tänder Det finns flera olika möjligheter för att ersätta saknade tänder. Antingen med avtagbar ersättning (hel eller delproteser) eller fastsittande ersättning (implantat eller bro).

Käkleds- och muskelbesvär

Det är vanligt att pressa eller gnissla tänder. Det kan bland annat leda till spänningshuvudvärk. Om du upplever besvär från käkleder eller käkmuskulatur berätta det vid ditt besök hos oss.

Call Now ButtonBoka tid hos oss