fbpx
Boka tid

Bettskenor

Har du problem med stela käkmuskler, ont i käkleden, stress eller huvudvärk när du vaknar på morgonen? Då kan det vara ett tecken på att du gnisslar eller pressar tänderna på natten. Lösningen kan vara att sova med en bettskena.

Bettskenor

Har du problem med stela käkmuskler, ont i käkleden, stress  eller huvudvärk när du vaknar på morgonen? Då kan det vara ett tecken på att du gnisslar eller pressar tänderna på natten. Lösningen kan vara att sova med en bettskena.

En bettskena hjälper dig att avlasta tuggmuskler och käkleder så att dina spända muskler lättare kan slappna av. Du kan också använda bettskenan vid tandgnissling, för att undvika att dina tänder slits ner för snabbt. Ett för snabbt slitage på dina tänder orsakar ofta att fyllningar går sönder.

Vanliga frågor

En bettskena kostar från 3495 kronor beroende på material.

Vanligtvis ska du använda bettskenan på natten medan du sover. I vissa fall bör den även användas dagtid under vissa perioder.

Hur fungerar en bettskena?

Det finns olika typer av bettskenor och den vanligaste bettskenan tillverkas av genomskinlig formgjuten mjuk- eller hårdplast. Bettskenan utformas och anpassas individuellt efter ditt behov. Vanliga tecken på att du bör prova en bettskena är om du är trött i käkarna, har ont i tinningen, käken eller ansiktet. Tydligast är det på morgonen när du vaknar. Bettskenan används vanligtvis när du sover men kan i vissa fall även behöva användas under dagen.

Bettskenan bidrar med att stabilisera underkäken och avlasta käklederna. Du kan även använda en bettskena till att förbättra tuggsystemet och bidra till att spända käkmuskler kan slappna av. Boka en konsultation hos oss för att se om vi kan hjälpa dig med dina problem.

Ring oss på 0611 - 160 00

Få en tid direkt eller svar på dina frågor.

Vad kostar en bettskena?

En bettskena som är formad efter dina tänder och som vi tagit fram tillsammans med dig efter dina behov kostar från 3495 kronor. Priset varierar efter materialval och behov. Du kan köpa bettskenor på apoteket för 300 kronor med det är inget vi rekommenderar då de inte kan ge samma resultat och effekt som en individanpassad bettskena. Bettskenor du köpt på apotek ska inte heller användas mer än 6 månader.

För att få en exakt prisuppgift gällande en bettskena till dina tänder krävs det att du besöker oss för en konsultation.

Hitta till oss

Våra lokaler ligger på Skeppsbron 33 i Härnösand. Parkering finns på gatan utanför.

Boka tid för konsultation

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så fort som möjligt.

    logo