fbpx
Boka tid

Skalfasader

Skalfasader, eller porslinsfasader, är en estetisk behandlingsmetod för dig som vill ändra tändernas form och/eller färg. Med skalfasader kan du rätta till trasiga, missfärgade, sneda eller ojämna tänder på ett bestående sätt.

Skalfasader

Skalfasader, eller porslinsfasader, är en estetisk behandlingsmetod för dig som vill ändra tändernas form och/eller färg. Med skalfasader kan du rätta till trasiga, missfärgade, sneda eller ojämna tänder på ett bestående sätt.

Skalfasader är tunna skal i keramik eller komposit som limmas fast direkt på tanden, eller de tänder som ska förändras. Skalfasaderna framställs individuellt för varje tand, vilket gör att passformen för din skalfasad alltid blir perfekt. Tillsammans med tandläkaren anpassar ni ditt nya leende utifrån dina förutsättningar och önskemål.

Vanliga frågor

Det är många faktorer som påverkar priset för en skalfasad, till exempel dina förutsättningar, material mm. Priset varierar från 3000 – 15 000 kr per tand. Kontakta oss för en konsultation så kan vi ge ett prisförslag för just dina tänder.

Tar du hand om dina skalfasader kan de hålla uppemot 25 år.

Vad är skalfasader?

Skalfasader blir allt mer populärt i dagens samhälle och en av anledningar är att det är ett snabbt och effektivt ingrepp som gör en stor skillnad på ditt leende. Tar du även hand om dina tänder och skalfasader kan de hålla upp till 25 år.

För att få plats med skalfasader slipas en liten del av dina tänder ned. Sedan tar tandläkaren ett avtryck på tänderna och ett nytt ytskikt tillverkas och monteras på tänderna. Materialet kan vara i porslin eller komposit och slutresultatet blir att fasaderna ser lika naturliga ut som dina riktiga tänder. När en skalfasad väl sitter fast fungerar fasaden som en del av din tand.

Ring oss på 0611 - 160 00

Få en tid direkt eller svar på dina frågor.

Hur mycket kostar skalfasader?

Har du börjat fundera på skalfasader är självklart priset en viktig faktor i ditt beslut. Priset är olika för alla kunder hos oss då skalfasader är individuellt anpassade för varje tand. Även ditt val av material, hur avancerat ingreppet är, tidsåtgång och dina förväntningar påverkar priset. Det är därför alltid bäst att du bokar en konsultation hos oss för att efter det få ett kostnadsförslag på dina skalfasader. Ett riktpris är att skalfasader kostar mellan 3 000 – 15 000 kr per tand.

Delbetala Skalfasader
Du kan delbetala dina skalfasader hos oss. Vi behöver bara göra en kreditupplysning och om den går igenom kan du delbetala ett mindre belopp varje månad.

Hitta till oss

Våra lokaler ligger på Skeppsbron 33 i Härnösand. Parkering finns på gatan utanför.

Boka tid för konsultation

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så fort som möjligt. Priset för en konsultation är 980 kr.

    logo